Manipulació d'aliments

Persones en actiu, treballadors/es d’empreses i/o autònoms/es. Persones en situació d’atur
10 hores
100% subvencionat

curs de manipulació d'aliments. Curs presencial i subvencionat a Girona

Informació


Modalitat: Presencial

Durada: 10 hores

Preu: Subvencionat


Data inici: pendent de programació




PENDENT DE PROGRAMACIÓ

Vols inscriure’t en aquest curs?

Clica aquí i emplena el formulari

Objectius del curs Manipulació d'aliments a Girona


Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent en seguretat i higiene alimentària durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei dels aliments. 

Documentació necessària per realitzar la inscripció:

– Fotocòpia DNI, llegible i en vigor (anvers i revers)


– Fotocòpia de l’última nòmina o rebut d’autònoms (document Dardo en cas de persones desocupades)


– Annex, emplenat i signat 

Per poder ser admès al curs caldrà presentar els documents requerits 

Adreçat a

Curs Manipulació d'aliments a Girona dirigit a persones en actiu, treballadors/es d’empreses i/o autònoms/es i també a persones en situació d'atur.

El col·lectiu prioritari són les persones que estiguin en actiu i, si queden places lliures, es destinaran a persones en situació d'atur.

Curs totalment subvencionat

Titulació

Els alumnes que completin el curs amb aprofitament rebran un diploma oficial acreditatiu atorgat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

Professorat

Professorat amb experiència professional, acadèmica i docent i amb la titulació adient segons normativa del Consorci per a la formació contínua de Catalunya.

Programa del curs Manipulació d'aliments 

Mòdul 1. Manipulació d'aliments (10 hores)
• Classificació dels aliments
     - Concepte d'aliment
     - Tipus d'aliments
     - Criteris de qualitat
• Identificació de les fonts de contaminació dels aliments
     - Concepte de contaminació en aliments
     - Tipus, vies i fonts de contaminació
• Reconeixement dels factors de creixement dels microorganismes en aliments
     - Tipus de microorganismes
     - Factors de creixement
     - Aliments d'alt i baix risc per a la contaminació per microorganismes
     - Malalties transmeses per microorganismes en aliments
• Distinció dels mètodes de conservació dels aliments
     - Mètodes físics: temperatura i contingut en aigua
     - Mètodes químics
     - Envasat. Envasats específics. Productes no envasats
     - Etiquetat
     - Emmagatzematge
• Adopció de mesures de neteja i higiene en la manipulació d'aliments
     - Higiene personal
     - Locals i instal·lacions
     - Residus i reciclat de residus
     - Neteja i desinfecció d'instal·lacions i equips
     - Control de plagues
• Reconeixement de la normativa aplicable a la manipulació dels aliments
     - Sistema d'autocontrol APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític)
     - Reglament europeo 852/2004
     - Reglament europeo 1169/2011 sobre al·lèrgens
     - Reial Decret 109/2010
     - Mesures legislatives actuals

Preinscripció

EGE es reserva el dret d’anul·lar el curs en el cas que no es matriculi un nombre mínim d'alumnes. L’anul·lació es comunicarà a les persones matriculades amb el màxim d’antelació possible.

En compliment del que estableix la Llei de Protecció de Dades RGPD, l'informem que les seves dades formaran part d'un fitxer automatitzat de titularitat d'"EGE" ESCOLA DE GESTIÓ EMPRESARIAL, S.A. Així mateix l'informem que vostè pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a Carretera Santa Coloma núm. 115, 17005 Girona o bé mitjançant el correu electrònic escola@ege.edu.es.