InformacióModalitat: Presencial Durada: 10 hores Preu: Subvencionat Data inici: pendent de programació - 2025 |
PENDENT DE PROGRAMACIÓ |
Objectius del curs Manipulació d'aliments a Girona
Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent en seguretat i higiene alimentària durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei dels aliments.
Documentació necessària per realitzar la inscripció:
– Fotocòpia DNI, llegible i en vigor (anvers i revers)
Per poder ser admès al curs caldrà presentar els documents requerits |
Adreçat a
Curs Manipulació d'aliments a Girona dirigit a persones en actiu, treballadors/es d’empreses i/o autònoms/es i també a persones en situació d'atur.
El col·lectiu prioritari són les persones que estiguin en actiu i, si queden places lliures, es destinaran a persones en situació d'atur.
Curs totalment subvencionat.
Aquest curs no el pot realitzar el personal de l’administració pública, segons normativa de la convocatòria, per la qual el personal al servei de les administracions públiques només pot participar en les accions formatives transversals previstes a la base 11 de l’annex 1 de l’ ORDRE TSF/223/2016, de 23 d’agost.
Titulació
Els alumnes que completin el curs amb aprofitament rebran un diploma oficial acreditatiu atorgat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya
Professorat
Professorat amb experiència professional, acadèmica i docent i amb la titulació adient segons normativa del Consorci per a la formació contínua de Catalunya.
Programa del curs Manipulació d'aliments
Mòdul 1. Manipulació d'aliments (10 hores)
• Classificació dels aliments
- Concepte d'aliment
- Tipus d'aliments
- Criteris de qualitat
• Identificació de les fonts de contaminació dels aliments
- Concepte de contaminació en aliments
- Tipus, vies i fonts de contaminació
• Reconeixement dels factors de creixement dels microorganismes en aliments
- Tipus de microorganismes
- Factors de creixement
- Aliments d'alt i baix risc per a la contaminació per microorganismes
- Malalties transmeses per microorganismes en aliments
• Distinció dels mètodes de conservació dels aliments
- Mètodes físics: temperatura i contingut en aigua
- Mètodes químics
- Envasat. Envasats específics. Productes no envasats
- Etiquetat
- Emmagatzematge
• Adopció de mesures de neteja i higiene en la manipulació d'aliments
- Higiene personal
- Locals i instal·lacions
- Residus i reciclat de residus
- Neteja i desinfecció d'instal·lacions i equips
- Control de plagues
• Reconeixement de la normativa aplicable a la manipulació dels aliments
- Sistema d'autocontrol APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític)
- Reglament europeo 852/2004
- Reglament europeo 1169/2011 sobre al·lèrgens
- Reial Decret 109/2010
- Mesures legislatives actuals