InformacióModalitat: online Durada: 10 hores Preu: Subvencionat Data inici: pendent de programació Plataforma online accés 24 h |
PENDENT DE PROGRAMACIÓ |
Objectius del curs Manipulació d'aliments (online)
Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent en seguretat i higiene alimentària durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei dels aliments.
Documentació necessària per realitzar la inscripció:– Fotocòpia DNI, llegible i en vigor (anvers i revers)
Per poder ser admès al curs caldrà presentar els documents requerits |
Adreçat a
Curs Manipulació d'aliments (online) dirigit a persones en actiu, treballadors/es d’empreses i/o autònoms/es i també a persones en situació d'atur.
El col·lectiu prioritari són les persones que estiguin en actiu i, si queden places lliures, es destinaran a persones en situació d'atur.
Curs totalment subvencionat
Metodologia
Plataforma elearning amb continguts interactius i multimèdia disponibles en castellà, amb el material necessari i múltiples activitats i exercicis.
Curs online tutoritzat per un formador que fa el seguiment de l'alumne i al qual se li poden consultar els dubtes que van sorgint.
Titulació
Els alumnes que completin el curs amb aprofitament rebran un diploma oficial acreditatiu atorgat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya
Professorat
Professorat amb experiència professional, acadèmica i docent i amb la titulació adient segons normativa del Consorci per a la formació contínua de Catalunya.
Programa del curs Manipulació d'aliments (online)
Unitat 1. Manipulació d’aliments
1. Definicions bàsiques.
2. Responsabilitat de la formació del manipulador d’aliments.
3. Els deures del manipulador d’aliments.
4. Bases nutricionals de l’alimentació saludable.
5. Recomanacions alimentàries.
Unitat 2. Consum d’aliments manipulats erròniament
1. La higiene alimentària.
2. Importància del manipulador d’aliments.
Unitat 3. Alteració i contaminació dels aliments
1. Definicions bàsiques.
2. Tipus de microorganismes.
3. Exemples de microorganismes patògens.
Unitat 4. Factors que afavoreixen el creixement bacterià
1. Factors que intervenen en el creixement.
2. Nutrients.
3. Humitat o disponibilitat d’aigua.
4. Oxigen.
5. Temperatura.
6. Temps.
7. Humitat relativa de l’ambient.
8. PH / Acidesa.
9. I què passa amb altres paràsits, com per exemple l’Anisakis?
Unitat 5. Fonts de contaminació dels aliments
1. Perills biològics.
2. Perills físics.
3. Perills químics.
4. Altres causes d’alteració dels aliments.
5. Transmissió dels contaminants i condicions que l’afavoreixen.
Unitat 6. Malalties transmeses pels aliments
1. Importància i conseqüències.
2. Tipus malalties transmeses pels aliments.
Unitat 7. Mètodes de conservació dels aliments
1. Definició.
2. Transport i recepció de matèries primes.
3. Emmagatzematge.
4. Refrigeració.
5. Congelació.
6. Fumat.
7. Productes en conserva.
8. Productes en semiconserva.
9. Assecat/salat.
10. Pasteurització, esterilització i additius alimentaris.
11. L’envasat i la presentació dels aliments.
Unitat 8. La higiene com a mesura preventiva
1. Pràctiques higièniques.
2. Aspectes a tenir en compte.
Unitat 9. Neteja i desinfecció: concepte i diferència
1. Neteja i desinfecció.
2. Neteja i desinfecció de locals, eines de treball i envasos.
Unitat 10. Materials en contacte amb els aliments
Unitat 11. Control de plagues
Unitat 12. Informació i etiquetat dels aliments
Unitat 13. Manipulació de residus
Unitat 14. Responsabilitat i autocontrol
1. Traçabilitat.
2. APPCC
Unitat 15. Legislació relacionada