InformacióModalitat: Online Durada: 20 hores Preu: 85 € Plataforma online accés 24 h Per poder començar el curs és necessari realitzar una transferència bancària al compte ES46 2100 1373 39 0200009924 a nom d’Escola de Gestió Empresarial amb l’import corresponent i enviar comprovant a escola@ege.edu.es |
INSCRIPCIONS OBERTES |
Objectius del curs Manipulació d'aliments: higiene alimentària online
- Complir la legislació sanitària vigent en relació als manipuladors d’aliments
- Aportar coneixements sobre la ciència bàsica dels aliments i l’aplicació d’aquests coneixements al processat i conservació, de manera que constitueixi una ajuda i un suport a l’hora de la manipulació d’aquest producte
- Tenir coneixements dels autocontrols per garantir la higiene dels aliments: Manual de Bones Pràctiques de fabricació, traçabilitat i el sistema APPCC
- Conscienciar els que manipulen i transformen els aliments sobre els perills potencials que comporta la contaminació dels aliments
- Conèixer les causes que provoquen intoxicacions alimentàries
- Saber com prevenir les intoxicacions alimentàries
- Aplicar les mesures preventives per evitar la contaminació dels aliments
- Conèixer les normes d’higiene personal que requereix un manipulador d’aliments
- Fomentar actituds correctes en la higiene dels aliments
- Saber utilitzar les càmeres de refrigeració i congelació per evitar la contaminació creuada i conservar els aliments de manera segura
- Saber realitzar les operacions de neteja de manera segura i higiènica
- Realitzar una correcta neteja i desinfecció dels estris i instal·lacions
Metodologia
Plataforma elearning amb continguts interactius i multimèdia disponibles en castellà, amb el material necessari i múltiples activitats i exercicis.
Aquest curs Manipulació d'aliments: higiene alimentària online no disposa de tutor i no és bonificable per la Fundacion Estatal para la formación en el empleo
Titulació
Els alumnes que completin la totalitat del curs de amb aprofitament rebran un certificat acreditatiu
Programa del curs Manipulació d'aliments: higiene alimentària online
Manipulació d’aliments
Definicions bàsiques
Responsabilitat de la formació del manipulador d’aliments
Els deures del manipulador d’aliments
Bases nutricionals de l’alimentació saludable
Recomanacions alimentàries
Consum d’aliments manipulats erròniament
La higiene alimentària
Importància del manipulador d’aliments
Alteració i contaminació dels aliments
Definicions bàsiques
Tipus de microorganismes
Exemples de microorganismes patògens
Factors que afavoreixen el creixement bacterià
Factors que intervenen en el creixement
Nutrients
Humitat o disponibilitat d’aigua
Oxígen
Temperatura
Temps
Humitat relativa de l’ambient
PH / Acidesa
I que passa amb altres paràsits, com per exemple l’Anisakis?
Fonts de contaminació dels aliments
Perills biològics
Perills físics
Perills químics
Altres causes d’alteració dels aliments
Transmissió dels contaminants i condicions que l’afavoreixen
Malalties transmeses pels aliments
Importància i conseqüències
Tipus malalties transmeses pels aliments
Mètodes de conservació dels aliments
Definició
Transport i recepció de matèries primeres
Emmagatzematge
Refrigeració
Congelació
Fumat
Productes en conserva
Productes en semiconserva
Assecat/salat
Pasteurització, esterilització i additius alimentaris
L’envasat i la presentació dels aliments
La higiene com a mesura preventiva
Pràctiques higièniques
Aspectes a tenir en compte
Neteja i desinfecció: concepte i diferència
Neteja i desinfecció
Neteja i desinfecció de locals, estris de treball i envasos
Materials en contacte amb els aliments
Control de plagues
Informació i etiquetat dels aliments
Manipulació de residus
Responsabilitat i autocontrol
Traçabilitat
A.P.P.C.C.
Legislació relacionada