Notícies

Recull de novetats i articles
17 març 2020

Treballar des de casa. Consells i trucs.

Treballar des de casa és, encara, una opció poc comuna a Catalunya, ja que tenim una cultura de treball presencial. Però en els darrers dies, la crisi del coronavirus està forçant cada dia més empreses i administracions a considerar aquesta pràctica.

A continuació, et facilitem alguns consells perquè puguis aprofitar el màxim el teletreball.

El primer a tenir clar és que cal considerar aquesta forma de treball tan respectable i indispensable com el treball presencial. Cal que valoris la teva feina com si estiguessis a l’oficina o al teu lloc habitual de treball.

Cea un espai de treball que et resulti còmode i, si és possible, separat de l’habitació, de la cuina i del menjador. Factors com la il·luminació, l’altura de la pantalla de l’ordinador o el soroll, s’han de tenir en compte.

Determina un horari laboral i adapta’l a les teves necessitats. Un horari definit t’ajudarà a ser més productiu i a separar la vida professional de la personal.

Utilitza aplicacions que t’ajudin a organitzar-te.

No perdis el contacte amb els companys de feina. Pots treballar en equip perfectament des de casa. La tecnologia et pot ajudar a estar perfectament connectat amb tothom. Evita les xarxes socials, ja que et poden distreure fàcilment.

Recorda que petits detalls com canviar-se de roba i vestir-se com si anéssim a treballar a l’oficina, ens ajuden a centrar-nos i a separar la feina de la vida personal.

L’alimentació és important. Consumir vitamines i nutrients és indispensable pel bon funcionament de l’organisme, tant físicament com psicològicament, sobretot en dies complicats en què cal estar fort anímicament.

Si estàs treballant i tens ganes de picar, pots aprofitar per fer una trucada o parlar amb algú. Trencaràs amb aquella sensació de menjar alguna cosa innecessària i t’ajudarà a desconnectar.

Finalment, i en la mesura del possible, no t’oblidis de fer esport. Si pots fer gimnàs i estiraments a casa, aprofita-ho. Cuidem-nos!