Notícies

Recull de novetats i articles
15 juny 2015

Tornada a la feina després de vacances. Consells per començar en bon peu

Ens esperem les vacances amb il·lusió. Descansar de la rutina, tenir temps per a nosaltres i els que ens envolten, o poder marxar de viatge, són algunes d’aquelles coses que més ens poden motivar. No obstant, la tornada a la feina pot ser més difícil.

Els experts diuen que el període d’adaptació a la feina després de la tornada de diversos dies vacances és podria ser de fins a una setmana.

Entre els síntomes que podem experimentar s’hi troben el malestar psíquic, l’estrès o la fatiga. Aquestes situacions fan que la productivitat dels primers dies de feina disminueixi. Tot i això, i en funció de com ho gestionem, ens pot costar més o menys fer front a les noves jornades de treball.

A continuació, et facilitem els nostres consells perquè comencis en bon peu.

Centra’t en la realitat, en el teu present. És complicat tornar a la rutina pensant només en tot allò que tant vas gaudir durant les vacances. Concentrat en la feina i deixa per a després aquells records tan bons que tens des de fa uns dies.

Pensa que bé ho passaràs a curt termini. De poc serveix pensar en les vacances de l’any vinent tenint un cap de setmana a la cantonada. Organitza’t i pensa tot el que pots fer el pròxim dissabte o diumenge.

Estableix metes concretes i realistes. Els objectius t’ajudaran a concentrar-te i motivar-te, i si són a curt termini millor. Potser t’anirà bé pensar en alguna estratègia per aconseguir-los.

Qui t’ha dit que ja no pots prendre’t un descans? Tots necessitem el nostre temps de plaer personal cada dia, estiguem o no de vacances. No oblidis descansar i desconnectar de la feina de la forma que més et convingui, com per exemple fent la migdiada o anant al gimnàs.

Menja equilibrat. És molt important portar una vida sana. No fa falta que facis dieta, simplement que la teva alimentació sigui equilibrada i les porcions de menjar ajustades adequadament. No oblidis l’esport, t’ajudarà a sentir-te millor amb tu mateix.