Notícies

Recull de novetats i articles
16 maig 2016

El Shazam de les pel·lícules i les sèries ja existeix!

Segur que més d’un cop t’has preguntat com es diu aquella sèrie, personatge o escenari que estàs mirant, no? Doncs ja existeix Touchvie, l’aplicació que identifica a temps real les sèries i pel·lícules en reproducció i en dóna informació.
Touchvie, que ja té més de 60 treballadors, compta amb un equip d’especialistes que van des d’historiadors fins a politòlegs que comproven i supervisen la informació que l’usuari veurà de manera interactiva.
TOUCHVIE
José Luís Florez, matemàtic asturià nascut a Oviedo el 1973 i fundador de l’aplicació, ja té experiència en el sector. Després d’Accenture, la primera empresa que va crear, es va adonar que  “cada vegada estem més acostumats a anar més enllà quan consumim continguts audiovisuals, busquem coses a la Wikipedia, les cançons a Spotify i ho comentem a Twitter”. Segons exposa, actualment la intel·ligència artificial permet el reconeixement de diversos elements d’una imatge estàtica, però en una imatge en moviment encara és molt difícil que ho pugui fer.
Segons Flórez, “la majoria del contingut es genera a partir d’algoritmes intel·ligents, però encara no són capaços d’elaborar la informació amb sensibilitat humana, ni de distingir què és i què no és interessant per a l’usuari”. Tot i això, la tecnologia utilitzada per aquesta aplicació és única al món.