Notícies

Recull de novetats i articles
21 nov. 2018

Relativitza els teus problemes i sigues més feliç!

Aprendre a donar la importància adequada a cada situació i a cada problema és essencial per no preocupar-nos excessivament. Saber relativitzar els problemes ens ajuda a viure millor.

La paraula relativitzar no vol dir ignorar la realitat sinó donar a una cosa un valor o una importància menor al relacionar-la amb altres aspectes.

I és que un mateix problema pot ser molt important per a una persona i no significar res per a una altra.

Les següents pautes et poden ajudar a relativitzar qualsevol situació amb l’ànim i l’enteniment adequats:

Pensa amb serenitat. Si et dominen les emocions, potser no és el millor moment per pensar tranquil·lament. Intenta respirar fondo, apaivagar les emocions i calmar-te, així aconseguiràs distanciar-te del problema i agafar perspectiva. Practicar esport i quedar amb els teus companys et pot ajudar a tranquil·litzar-te.

Exercita el sentit de l’humor. L’humor positiu i sa ens ajuda a afrontar l’adversitat, a millor la nostra resiliència i a relativitzar allò que ens preocupa.

Compara allò que et preocupa amb altres experiències que hagis viscut. En la nostra vida hem passat per moltes situacions que ens han fet ser com som. Si mirem enrere segur que hem superat molts obstacles que, amb la llunyana del passat, ni ens n’adonem. Segurament hauràs superat situacions més complicades que el que t’està preocupant, així que allò que t’està preocupant tampoc podrà amb tu!

Què li diries a un amic que tingués el mateix problema que tu? Quan ens passa alguna cosa ho magnifiquem; però, quan el mateix problema el té una altra persona, de seguida som capaços de donar-li un consell o fer-li recomanacions per solucionar-ho. Aplica-t’ho!

Si aquest mateix problema el tinguessis al mateix temps que estiguessis patint una malaltia important, el problema t’importaria tant? Normalment, quan no ens trobem bé, la resta de problemes semblen tenir menys importància de la que ens semblava al principi. No esperis a estar malalt per treure-li importància als teus problemes!