Notícies

Recull de novetats i articles
24 ag. 2017

Com preparar la carta de presentació

El currículum ha d’anar acompanyat de la carta de presentació en cas que aquest no s’entregui en mà. L’objectiu de la carta és, d’una banda, despertar l’interès de qui rep la teva candidatura; i de l’altra banda, destacar les dades específiques del teu currículum que et fan el millor candidat per al lloc de treball determinat.

A continuació, et facilitem alguns consells per redactar la teva carta:

Desperta interès

Una carta estàndard i genèrica no t’ajudarà a destacar la teva candidatura de la dels altres candidats. Has de desmarcar-te des del primer paràgraf.

Comença explicant què és el que t’atreu del lloc vacant. Informa’t prèviament i demostra que coneixes i t’interessa l’empresa.

Exposa les teves motivacions, aspiracions i ambicions

Explica el que pots aportar, a quin tipus de lloc aspires i quin és el teu projecte i orientació professional (comercial, administratiu, advocat, director de comunicació, etc.).

Posa’t en el lloc del seleccionador

Pregunta’t quines són les competències i qualitats que està buscant.

Has de demostrar que la teva sol·licitud de feina s’adequa a la teva experiència i formació acadèmica. Reforça’l amb les teves fites assolides i objectius complerts.

Sigues formal

Cuida les faltes d’ortografia i la sintaxi. Fes servir temps presents i verbs d’acció. Descarta tota informació buida i intenta que la carta càpiga en una sola pàgina.

Finalment, recorda que l’objectiu de la carta és aconseguir una entrevista. Convida el seleccionador a l’entrevista i agraeix-li el seu temps.