Notícies

Recull de novetats i articles
16 ag. 2017

Com preparar un bon currículum

El currículum és un document que escriu la persona que vol presentar-se a una oferta de feina i on hi facilita les dades personals, formació i experiència laboral a l’empresa on aplica.

Pots escriure el currículum de diverses maneres, en funció d’allò que t’interessi ressaltar o ocultar. Ordenant la informació cronològicament si consideres que el més important és l’experiència i formació recent; o ordenant la informació per temàtiques si vols remarcar fites aconseguides o amagar períodes sense treballar, per exemple.

En qualsevol cas, la següent informació no pot faltar al teu currículum:

– Dades personals

Nom, cognom, població, data de naixement, telèfon de contacte i pàgina web o blog si se’n disposa.

– Formació

Pots classificar la formació en reglada (títols universitaris, etc) i no reglada (formació ocupacional, cursos privats, etc.).

És important que posis la data i el centre on vas realitzar els estudis. En el cas dels cursos millor concretar el nombre d’hores que va durar la formació.

– Idiomes

Especifica el nivell assolit de cada idioma (“Nivell C” o First Certificate”, per exemple) i l’any d’obtenció del certificat.

– Informàtica

Detalla les aptituds informàtiques que tens i que són importants pel lloc de treball que apliques.

– Experiència laboral

Possiblement és l’apartat més important i cal que exposis clarament les empreses on has treballat, el lloc que ocupaves, el període treballat i una breu descripció de les tasques que vas desenvolupar, així com algun èxit aconseguit, si és el cas.

– Més informació

Finalment, pots aprofitar un darrer apartat per afegir informació que no encaixa en els altres apartats i que creus rellevant perquè recolza la teva candidatura i et fa un millor candidat. Pots deixar clar si disposes de permís de conduir i vehicle propi, quina disponibilitat horària tens o quines són les teves aficions, per exemple.

Si tens qualsevol dubte o necessites assessorament, no dubtis en posar-te en contacte amb l’àrea de coaching de l’Escola.