Notícies

Recull de novetats i articles
31 gen. 2017

Persones tòxiques. Com detectar-les?

Com a éssers humans vivim en constant relació amb altres persones que ens influeixen amb les seves accions i, també, amb les seves paraules.

Aquestes paraules ens poden despertar emocions bones o dolentes, tranquil·litzar, neguitejar, etc., i això fa que les persones que tenen la possibilitat d’utilitzar-les, també les puguin fer servir-les per crear un efecte negatiu. D’aquesta manera, provoquen pors i amargures, i generen frustracions. Estem parlant de les persones tòxiques.

A vegades, ens involucrem amb persones d’aquest tipus, sense donar-nos-en compte. Podria ser degut, entre altres coses, a la vulnerabilitat personal d’un mateix, per estar passant un mal moment o perquè necessitem sentir-nos acompanyats d’algú que ens aprovi les nostres decisions constantment.

A continuació, t’expliquem algunes característiques a tenir en compte per a descobrir aquestes persones tòxiques que pots trobar-te al teu dia a dia. I així te’n podràs allunyar i evitar que et facin mal o dificultin el teu propi creixement personal.

Les persones tòxiques parlen excessivament sobre elles mateixes, oblidant-se de les demés persones que l’envolten; construeixen els seus discursos des del punt de vista pessimista i a base de queixes; i assoleixen el rol de víctima per ser el centre d’atenció i intentar no passar desapercebudes.

Són persones que sempre estan disposades a senyalar els teus defectes i que difícilment escolten els teus problemes ni tenen en compte els teus sentiments. Envaeixen el teu espai personal, et roben temps i, en canvi, esperen que sempre els responguis quan et necessiten; d’altra banda, és possible que recorrin a la manipulació emocional per fer-te sentir culpable.relació-tòxica

Realment és complicat ser feliç afrontant la vida amb una actitud tòxica, ja que aquesta manera de pensar és un obstacle vital per viure en pau i harmonia amb la gent que l’envolta.