Notícies

Recull de novetats i articles
11 jul. 2019

Consells per a desconnectar de la feina durant les vacances

Amb l’estiu arriben les vacances i canviem la rutina diària.

Nombrosos psicòlegs diuen que realitzar tasques laborals o seguir pensant en el nostre lloc de treball influeix de manera negativa en la nostra salut. I és que s’ha demostrat que no distanciar-se psicològicament de la feina està relacionat amb problemes de salut com l’esgotament emocional, l’ansietat, alguns símptomes depressius, etc.

Així que avui t’oferim alguns consells per intentar desconnectar de la teva feina:

– Silencia les notificacions de xarxes socials i missatgeria dels teus dispositius electrònics.

– Anuncia als teus companys de feina que te’n vas de vacances. D’aquesta manera sabran que estàs desconnectant i només t’avisarien d’alguna cosa si fos estrictament important.

– Tingues una llibreta i bolígraf en mà. Si se t’acut qualsevol idea o cosa per fer, podràs apuntar-t’ho a la llibreta i així despreocupar-te sense haver d’anar recordant-ho tot.

– Activa’t la resposta automàtica de vacances als teus emails. Estaràs més tranquil sabent que la persona que t’ha contactat és conscient que estàs fora de l’oficina.

– Realitza i combina activitats passives (mirar la televisió, llegir, etc.), socials (quedar amb amics o familiars), físiques (esport) i aquelles cognitives que t’impliquen aprendre nous coneixements i aptituds.

– Agafa’t amb calma els moments dels àpats. Gaudeix dels gustos i de les textures dels aliments. Una dieta sana i equilibrada és fonamental per sentir-te bé.

I recorda que és millor deixar de comptar els dies que et queden de vacances i començar a gaudir-los com et mereixia!