Notícies

Recull de novetats i articles
6 nov. 2018

Com deixar de preocupar-me tant

Quan tenim problemes ens inquietem pensant en com solucionar-los. Les preocupacions ens poden generar ansietat, mal humor, canvis de conducta, etc.

Fins i tot quan estem en una època feliç i tranquil·la, sovint, seguim sense poder deixar de preocupar-nos per altres coses.

Comencem a pensar en possibles situacions que encara no han passat o que, fins i tot, mai succeiran, i veiem problemes on realment no n’hi ha.

Per superar aquesta situació pots posar en marxa una sèrie de consells que t’ajudaran a sentir-te millor:

– En lloc d’imaginar els problemes, pensa en les possibilitats. Escriu aquells pensaments que et preocupin, reflexiona-hi per veure si realment estan fundats i, si és així, converteix-los en frases positives. Si canvies els teus pensaments, canviaràs el teu món.

– Pregunta’t si allò que et preocupa té solució. Perquè preocupar-se per un problema i resoldre’l són dues coses diferents. Si el que et preocupa té solució, pensa en com solucionar-ho i quines mesures has de prendre per a això.

– Si el que et preocupa no es pot resoldre, intenta no prestar-li atenció.
Sovint ens preocupem per coses sobre les quals no tenim cap control. Si no depèn de tu, és millor que t’enfoquis en altres coses i ho deixis anar.

– Una de les principals causes de la preocupació és la incertesa. Accepta la por a la incertesa i centra’t en el moment present.

– Si has comès un error i no aconsegueixes que això deixi de preocupar-te, centra’t en tot el que t’ha aportat i aprèn d’ell per no repetir-ho de nou. Segueix endavant!