Notícies

Recull de novetats i articles
30 des. 2018

El primer pas per assolir els teus objectius és definir-los bé

Algunes persones se senten frustrades per no aconseguir els objectius que es plantegen, siguin petits hàbits quotidians o decisions importants.

Culpem l’entorn, la manca de temps o la mala sort quan, en bona part, el motiu principal del nostre fracàs és la incorrecta definició de l’objectiu que volem assolir.

Hi ha diverses claus que t’ajudaran a definir cada objectiu de manera eficaç:

– Planteja’l en clau positiva
Per exemple, si “vols deixar de fumar”, voldràs “tenir una vida més sana”. La segona afirmació se centra en la part positiva de desenvolupar els hàbits saludables.

– Ha de ser assolible i realista
Deixa’t de creences i pors que et puguin limitar. Que un objectiu sigui realista, no vol dir que hagis de renunciar a desafiaments. Si t’ho creus, pots!

– Cal concretar
És essencial ser el més específic possible a l’hora de formular el que vols aconseguir. Tot objectiu ha de ser clar sobre què, on, quan i com.

– Les dates han de ser realistes
Cal ser molt específic pel que fa a la data en què volem haver assolit l’objectiu, i és molt més important ser realista per no caure en frustracions

– Estableix objectius comprovables
La millor manera de saber si has aconseguit el que et proposaves és que sigui mesurable. Per exemple, “vull tenir més vida social” és diferent de “quedaré amb els meus amics un cop a la setmana”.