Notícies

Recull de novetats i articles
23 set. 2019

Consells per a cuidar-se durant la tardor

La tardor és una estació de pas entre la calor i el fred. I si no sabem com enfrontar-nos a aquesta estació podem acabar refredats o amb problemes de salut.

Podem prendre algunes mesures preventives com les següents.

Vesteix adequadament. Això no vol dir abrigar-se molt o molt poc, sinó saber respondre amb la roba adequada en cada situació climatològica del dia. Tampoc és aconsellable passar de cop de temperatures molt càlides a altres més fredes o al revés.

Beu molta aigua. Al llarg de la tardor comencem a passar més temps en ambients tancats i amb llum i calor artificial que resseca i ens deshidrata sense ser-ne tan conscients com si estiguéssim al sol.

Consumeix fruita i verdura. Durant la tardor hi ha moltes fruites i verdures de temporada. Aprofita aquest moment de l’any per gaudir de totes les vitamines que el teu cos necessita.

No t’oblidis de fer esport. Els dies s’escurcen i, amb menys hores de llum, produïm menys serotonina, cosa que afecta l’estat d’ànim. Fer exercici físic estimula la producció de diferents hormones del plaer.

Desconnecta de les zones urbanes. Respirar aire pur, exposar-nos a la llum solar i desconnectar de l’estrès de la ciutat, augmenta la producció de serotonina i ens carrega d’energia.

Dorm correctament. Durant les estacions de menys llum es recomana dormir entre set i vuit hores per tal d’estar més descansat i evitar el decaïment.