Notícies

Recull de novetats i articles
4 jul. 2019

4 consells per a millorar l’ús de l’aire condicionat

Abusar de l’aire condicionat pot tenir conseqüències negatives tant pel medi com per la salut.

Cada dia podem gaudir de l’aire condicionat a més llocs. En molts casos però, encara en fem un ús poc responsable i perjudicial.

A continuació, et proposem algunes recomanacions alternatives per fer-ne un ús responsable, més saludable, i alhora abaratir-ne el consum.

Intenta mantenir la temperatura ambient entre els 25 ºC i 26 ºC. Tenir l’aire condicionat a una temperatura inferior és molt car i perjudica al medi.

Aïlla bé les finestres. Es calcula que entre un 20% i un 40% de l’aire condicionat s’escapa per les finestres quan estan mai aïllades. Resoldre això podria suposar una petita despesa però segurament que en reduiria considerablement el consum.

Apaga’l durant la nit i quan surtis de casa. Deixar l’aire condicionat encès a una temperatura moderada no és una manera de mantenir el clima constant i podria arribar a consumir molt.

A més, si vas apagant l’aire condicionat, ventilaràs l’ambient i reduiràs la sequedat produïda pel mateix.

Neteja els filtres. Si mantens els filtres nets, almenys un cop l’any o cada dos anys, ajudarà a millorar-ne l’eficàcia i a disminuir el nombre de gèrmens i els problemes derivats de les al·lèrgies.