Notícies

Recull de novetats i articles
26 febr. 2018

Consells de seguretat durant una nevada

Durant una nevada, tant a casa com a l’exterior, no oblidis seguir els consells de seguretat i informar-te de les previsions i les instruccions que donin les autoritats.

A casa, cal que disposis d’una reserva mínima d’aigua i aliments calòrics, així com una farmaciola i combustible de calefacció, i que disposis d’algun sistema de comunicació per estar informat del temporal.

Si vius en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, deixa un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que es congelin les canonades.

Si has de conduir, revisa abans els pneumàtics i l’estat de les bateries, els llums i els frens. Porta el dipòsit de combustible ple i líquid anticongelant.

No t’oblidis de portar roba d’abrigar i un telèfon mòbil carregat.

Al volant, condueix amb suavitat i no frenis bruscament; redueix la velocitat per evitar lliscaments; augmenta la distància de seguretat; segueix les roderes deixades pels altres vehicles i, sobretot, no oblidis portar les cadenes per si són necessàries.

A l’exterior, evita els canvis sobtats de temperatura i vesteix amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Posa’t diverses capes per mantenir la calor corporal i protegeix-te la cara i el cap, les mans i el coll. Evita l’entrada d’aire fred directament als pulmons.

Finalment, no oblidis mantenir-te informat de les previsions del temps i de les instruccions que donin les autoritats.

En situació d’emergència o si has de desplaçar-te, consulta l’estat de la xarxa viària i les rutes a seguir a:

Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)
Servei Català de Trànsit
Portal de la mobilitat
012 Atenció Ciutadana