Notícies

Recull de novetats i articles
25 juny 2019

Consells per a prevenir un cop de calor durant els pròxims dies

Segons les previsions meteorològiques, avui arriba la primera onada de calor de l’estiu procedent d’Àfrica.

Un dels principals riscos derivats de l’exposició a altes temperatures és l’anomenat cop de calor. I alguns dels seus símptomes poden ser des de notar la pell seca, calenta i envermellida fins a tenir mal de cap, nàusees o, fins i tot, convulsions i pèrdua del coneixement.

Què pots fer per protegir-te d’aquesta onada de calor?

A continuació, et fem algunes recomanacions, especialment importants en els grups més vulnerables o de risc com ancians, nens i persones malaltes.

Beu aigua o líquids freqüentment encara que no tinguis set, especialment si realitzes activitats a l’aire lliure o amb una certa intensitat.

No abusis de les begudes amb cafeïna o alcohol, així com les que continguin una excessiva quantitat de sucre, ja que poden fer perdre més líquid corporal.

Procura reduir l’activitat física i evita practicar esports a l’aire lliure durant les hores més caloroses del dia.

Utilitza roba lleugera i transpirable. El cos necessita refrigerar-se.

Fes àpats lleugers que t’ajudin a reposar les sals perdudes per la suor com, per exemple, amanides, verdures, sucs, fruites, etc.

Finalment, i en el pitjor dels casos, si pateixes o presències un cop de calor, col·loca draps frescos al coll, a les aixelles i al cap de la persona afectada, truca al 112 i espera fins que arribi l’assistència sanitària.