Notícies

Recull de novetats i articles
7 juny 2019

Consells per a practicar esport a l’estiu

Si ets dels que practica esport sovint i no vols deixar de fer-ho a l’estiu, pot ser que durant aquest moment de l’any et resulti incòmode i que et suposi alguns riscos a causa de les altes temperatures. Cremades solars, picades d’insectes, deshidratació, marejos o problemes de circulació són alguns dels problemes que cal tenir en compte.

A continuació, t’oferim algunes claus per poder entrenar a l’estiu sense preocupacions.

Entrena a primera hora o a la nit. Durant aquests dos moments del dia és quan l’aire és més fresc, les temperatures són més agradables i l’exposició solar és menor.

Menja lleuger. Cal alimentar el cos de forma lleugera uns 90 minuts abans de començar a fer esport.

Hidrata’t correctament abans, durant i després de l’entrenament. La hidratació és essencial i a l’estiu resulta especialment important prestar-hi més atenció i incrementar la ingesta de líquids per recuperar les pèrdues d’aigua de l’organisme i, si cal, també de sals minerals.

Utilitza roba adequada. Tria roba còmoda, transpirable i, si és possible, de colors clars i materials frescos i lleugers.

Protegeix-te del sol. Encara que el teu esport sigui només caminar, has de cuidar la teva pell. Posa’t crema solar i utilitza gorra o barret per cobrir el cap i ulleres de sol per als ulls.

Regula la intensitat i adapta’t a les condicions. Si la temperatura és extremadament alta, no t’excedeixis i planteja’t passar als esports aquàtics com la natació o l’aquagym.