Notícies

Recull de novetats i articles
8 abr. 2019

5 consells per ser millor autònom i fer que el negoci prosperi

No tots els autònoms tenen èxit. N’hi ha que s’enfoquen a activitats que no els generen ingressos i treballen molt per guanyar poc.

En aquest post ens agradaria facilitar-te alguns consells que et poden ajudar a ser millor autònom i a fer que el teu negoci prosperi.

– Canvia la mentalitat i explota la teva marca

No és el mateix treballar per compte d’altri, on cobres tots els mesos i no has de preocupar-te per res més, que ser el responsable de tot.

Ser autònom no consisteix només a produir, sinó en vendre, buscar clients, facturar, portar la comptabilitat, etc. Necessites facturar.

Ara ets la teva pròpia empresa, el teu propi departament de màrqueting. Crea i cuida la teva marca personal perquè els clients puguin trobar-te.

– Separa la vida personal de la professional

Un cooworking pot ser un lloc ideal per treballar. Si treballes des de casa, estableix la teva zona de treball separada de la resta d’espais.

Fins i tot podries plantejar-te obrir un compte diferent per establir una línia entre la part personal i professional, i així controlar millor les despeses de treball.

– Sigues productiu

Treballant per a tu, ningú t’obliga a complir estrictament un horari quan que no et sents productiu. No has de fer veure que estàs més hores treballant ni has d’esperar a fitxar. Reprèn la productivitat en un altre moment.

No obstant això, és interessant que t’estableixis uns horaris i intentis complir-los tant com puguis, doncs a ningú li agrada anar desbordat.

– Aprèn a delegar

És important que coneguis el teu sector i les principals àrees del teu negoci, però això no vol dir que hagis de fer-ho tot. És important delegar tasques perquè et puguis dedicar a altres coses més importants.

Fins i tot pots ajudar-te de programes informàtics que et facilitin el treball.

– Apuja els teus preus i aprèn a negociar

És lògic que, al principi i davant de clients que no et coneixen, intentis ajustar preus al màxim, però necessites anar-los pujant a poc a poc i ser més solvent. No t’oblidis d’anar incrementant els preus de forma raonable.

Aprendre a dir que “no” quan et demanen descomptes no justificats no hauria de fer sentir-te malament. Tens el teu prestigi i les teves tarifes. I pensa que si ocupes molt de temps amb clients que no són rendibles, no tindràs temps per treballar per als clients que sí que et generen benefici.