Notícies

Recull de novetats i articles
31 des. 2016

Consells per assolir nous propòsits

Plantejar-nos nous propòsits és quelcom habitual per a moltes persones. Menjar més sa, deixar de fumar o fer exercici regularment, són els objectius més comuns.

Tots aquests propòsits vénen acompanyats de dubtes i, sovint, falta motivació i força de voluntat.

A continuació et donem alguns consells perquè puguis assolir els teus propòsits de manera més senzilla i eficaç.

1. Focalitza’t en allò que és realment important per a tu, en aquelles fites importants. A vegades ens plantegem massa objectius que després ens poden resultar difícils de complir i provar-nos frustració.

2. Planifica una estratègia clara i assumible, que no depengui només de la força de voluntat. Per exemple, si vols deixar de menjar greixos, el plantejament inicial podria ser “disminuiré el consum de greixos”.

3. Assoleix petits objectius cada dia per motivar-te i ajudar-te a tirar endavant amb les grans fites, que poden estar formades per objectius més petits o etapes. També pots vincular el fet d’assolir un objectiu amb una recompensa. Quan una conducta té un premi és més probable que es realitzi i es torni a repetir. Per exemple, si vols perdre 15 kg aquest any, pots proposar-te deixar de consumir grasses, després reduir el consum de begudes amb sucre i finalment fer dieta.

4. Comparteix els teus propòsits amb la gent del teu entorn. Parlar i discutir-ho et pot anar bé per motivar-te i tenir punts de suport.

 

innovation-on-purpose