Notícies

Recull de novetats i articles
21 jul. 2016

5 consells per desconnectar durant les teves vacances

Durant les vacances és freqüent intentar desconnectar de la rutina i l’estrès que comporta la vida diària. Però, també desconnectem del mòbil i les xarxes socials? Els experts recomanen moderar l’ús del nostre smartphone i les xarxes socials durant l’estiu si es vol abandonar l’estrès acumulat. 

A continuació, et facilitem 5 consells per a aconseguir-ho.

1. Prepara’t psicològicament

És recomanable desconnectar progressivament, fer-se la idea que durant uns dies, ja que parar de cop pot ser contraproduent i podria generar ansietat. Cal doncs enllestir les tasques pendents de manera progressiva mentre anem fent aquest procés psicològic que ens portarà a deixar temporalment el nostre smartphone.

2. Informa els companys que estaràs “absent” uns dies

La formula per evitar missatges de feina o possibles compromisos personals podria ser enviar una notificació per les diferents vies a aquells companys que podrien intentar contactar amb nosaltres durant les vacances.

3. Prepara el teu smartphone per les vacances

És possible que un dels principals accessos directes al nostre telèfon sigui l’agenda o el calendari laboral. Canvia aquelles aplicacions que et recordin la feina. Fins i tot podries canviar les fotos de fons de pantalla perquè t’alegrin la vista amb imatges de vacances.

4. Modera l’activitat 2.0

És important moderar l’ús de les xarxes socials durant l’estiu per tal de desconnectar.

I si estàs a l’estranger i no tens internet, deixa de buscar zones wifi i parla amb la gent que t’envolta que segur que serà més gratificant.

5. Reflexiona

La tornada a la rutina també hauria de ser progressiva i planificada. És el moment idoni per programar-te de nou i pensar com ha estat aquest procés de desconnexió.