Notícies

Recull de novetats i articles
9 maig 2016

5 consells per cuidar-te a tu mateix

És possible que necessitem aprendre a estimar-nos cada dia una mica més, o que vulguem ajudar als altres, cuidar-los i fer que se sentin millor amb ells mateixos i amb el seu entorn, del que en formem part. Per tot això, el primer que hauríem de fer, és aprendre a cuidar-nos a nosaltres mateixos.

A continuació, et compartim 5 consells que creiem interessants per a poder-ho posar en pràctica:

1. Exterioritza

Aprèn a expressar els teus sentiments. Quan no expresses les teves pròpies emocions i sentiments generes una cuirassa amb tu mateix que acaba desencadenant pors i bloquejant les teves emocions.

2. No et comparis amb ningú

Interioritzar que som únics i irrepetibles no és senzill. D’aquí que comparar-nos amb els altres ens pugui arribar a convertir-nos amb qui realment no som.

Si no ens acceptem tal com som, amb els nostres punts forts i febles, bloquegem allò que justament ens diferencia dels altres i ens fa ser nosaltres mateixos, i per tant, estem bloquejant allò que ens fa sentir-nos vius.

Si et compares amb algú que sigui de forma sana, per aprendre d’aquesta persona.

3. Crea un cercle d’amistats constructives

Tenir un grup reduït d’amics a qui poder dirigir-te quan necessitis suport emocional i rebre consells que t’ajudin a aclarir-te, pot ser molt important. Un bon amic pot ajudar-te a veure la llum en allò que t’ofusca tant.

4. Relaxa’t

Quan et relaxes millores la ment i estàs ajudant al cos a mantenir la forma amb un equilibri intern. Estigues atent a la teva respiració. Activitats com el yoga o la meditació et podrien ajudar.

5. Fes exercici

Practicar esport et pot ajudar a la prevenció, desenvolupament i rehabilitació d’estats de salut perjudicials. A més, t’estimula el bon caràcter, i t’ajuda a desenvolupar una millor disciplina i a prendre millors decisions a la vida diària.

[Font lamenteesmaravillosa.com]